JAUNUMI

Rakstīja Mārtiņš 28 Aug 2008
„Klubu stafetes” notiek reizi gadā un ir lielākais šāda formāta orientēšanās pasākums Latvijā, kas šogad pulcēja 41 klubu komandu ar 10 lieliem un maziem orientieristiem katrā no tām. Sacensības ir sava veida orientēšanās klubu čempionāts, kur klubu komandas savā starpā sacenšas par spēcīgākā orientēšanās kluba nosaukumu.

Klubu stafetes šogad norisinājās 24. augustā Rīgas rajona Allažu pagasta Lāčkalnos - atklātā kāpu tipa priežu mežā. Šķietami vienkāršo orientēšanos ievērojami apgrūtināja starppauguru ieplaku purvi ar biezu zemsedzes augāju un skriešanai neērtu, lielu fizisko spēku prasošu, mīkstu, vietām slapju pamatu.


Sacensību formāts ir sekojošs: komandas 10 dalībnieki veic 7 stafetes etapus, 3 no etapiem ir t.s. "pāru etapi", kur divi komandas dalībnieki startē reizē, bet katrs orientējas savā distancē, pēc kuras pieveikšanas sagaida savu pārinieku, tad mainās ar kartēm un veic otru distances apli. Tikai mirklī, kad abi attiecīgā etapa dalībnieki finišējuši, nākamais etapa veicējs drīkst doties mežā. Klātienē sacensības izvērtās par aizraujošu sacīksti gan starp līderkomandām, kurās startēja vadošie Latvijas elites klases orientieristi, gan arī par sīvu spēkošanos starp amatieru un hobija orientieristu klubiem.



Pirmajā stafetes etapā savu meistarību un ātrumu visiem uzskatāmi nodemonstrēja Latvijas spēcīgākais orientierists, divkārtējais Eiropas vicečempions - Mārtiņš Sirmais, kurš stafetes maiņu komandas biedriem nodeva lepnā vientulībā ar 4 minūšu atrāvienu. Tālākajā sacīkstes gaitā līderu izkārtojums ik pa laikam mainījās, līdz finišā par uzvarētājiem kļuva kluba "Viga" komanda, aiz sevis atstājot Cēsu "Meridiāna" un Rīgas "Ausekļa" pirmās komandas.



Klubu stafetes ir ne tikai sacensība par augstām vietām un sportiskajiem sasniegumiem, bet arī lieliska iespēja kluba orientieristiem satikties un just līdzi sava kluba veiksmēm un neveiksmēm distancē. Tā ir arī vieta, kur jaunajiem censoņiem smelties lielo sacensību pieredzi, jo katrā kluba komandā jābūt noteiktam skaitam jauniešu vecumā līdz 18 gadiem. Klubu stafešu nolikums arī paredz, ka daļa etapu jāveic orientieristiem veterāniem un senioriem, kas te bieži demonstrē spīdošu, gadu gaitā izkoptu orientēšanās tehniku un nereti finišē ātrāk nekā gados jaunākie konkurenti.



Šogad OK "Ziemeļkurzeme" krāsas aizstāvēt bija devušās 3 kluba komandas. Katrai no tām bija savi mērķi un uzstādījumi attiecībā uz sportiskajiem rezultātiem. Stafešu finišā, pēc gandrīz 5 stundu ilgas cīņas, OK "Ziemeļkurzeme" pirmā komanda ieņēma 16. vietu tā ievērojami uzlabojot pagājušajā gadā sasniegto 25. vietu. Tas vērtējams kā atzīstams panākums, jo OK "Ziemeļkurzeme" sastāvā neskrien neviens elites klases sportists un tika apsteigtas vairāku lielu un tradīcijām bagātu orientēšanās klubu komandas.



Kluba otrā komanda ierindojās 30. vietā, tomēr šai komandā par neatlaidību un gribasspēku īpaši jāuzteic jaunais censonis - 6. etapa veicējs, kas pēc apmaldīšanās un izskriešanas no kartes, spēja nepadoties un atgriezties etapa finišā ar visām vajadzīgajām kontrolpunktu atzīmēm. Kluba 3. komandai neizdevās finišēt ar rezultātu, kļūdaini apmeklētu vai izlaistu kontrolpunktu dēļ, tomēr šīs komandas galvenais uzdevums šoreiz bija gūt pieredzi, jo vairākiem komandas dalībniekiem tas bija pirmais starts šāda mēroga un formāta sacensībās. Pilni rezultāti šeit.



Ja arī tu gribi iepazīt aizraujošo fiziskās aktivitātes un brīvā laika pavadīšanas veidu – orientēšanās tautas sportu – zvani 29558706 (Aigars), 26549420 (Andris) vai apmeklē OK “Ziemeļkurzeme” mājas lapu - http://okzk.talsubjc.lv







Eva @ 28 Aug 2008 03:43 pm
Kāds man reiz prasīja ko nozīmē baltās bultas uz orandžā fona! Un es nemācēju paskaidrot...
Bija jauks pasākums! thumb
andronkuls @ 28 Aug 2008 03:46 pm
es ar vairs neatceros, bet logo doma laikam bij par to ka viss rezultējas tādā kā kopāsanākšnā... wink
brauns @ 03 Sep 2008 12:58 pm
es domāju ka tas nozīmē ka nevar atrast kontrolpunktu smile
Vārds:
E-mails vai mājaslapa: (nav obligāts)

Smaidiņi: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying thumb 

Ierakstiet šo kodu:
Security



| Aizmirst mani


nākamās sacensības

sacensību kalendārs
aktuāli
poligons
šodien pērk torti
Jāzeps
statistika
atbalstītāji
TNF
LVM
Talsu rajona padome
Dundaga
Ieroci
Vizbulites
Ventspils
Piedzivojumu Parks